EEN NIEUWE KIJK OP CONTACTLENZEN

Net als andere vormen van technologie, heeft ook de contactlenstechnologie de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Deze nieuwe technologieën hebben als doel de lensdrager een zo optimaal mogelijke draagervaring te bieden

FABEL NUMMER 1: ALLE CONTACTLENZEN VEROORZAKEN DROGE OGEN

Onjuist. Zo zijn DAILIES TOTAL1® contactlenzen met watergradiënttechnologie bijvoorbeeld lenzen die je niet voelt 1,2 . Lenzen met watergradiënttechnologie bevatten bijna 100% water aan het oppervlak1 . Dit betekent dat een vloeistofkussen het enige is dat in aanraking komt met het oog. Dit biedt een ongekend draagcomfort1,2,3.

Problemen met contactlenzen oplossen: droge ogen

FABEL NUMMER 2: RODE OGEN HOREN ER GEWOON BIJ

Het is waar dat roodheid van de ogen onder andere kan ontstaan doordat contactlenzen te lang worden gedragen. Een mogelijke oorzaak is dat de zuurstoftoevoer naar het oog te gering is. Van alle daglenzen laten DAILIES TOTAL1® met watergradient bijvoorbeeld het meeste zuurstof door naar het oog..

Problemen met contactlenzen oplossen: rode ogen

FABEL NUMMER 3: ALLE LENZEN ZIJN OP DEZELFDE MANIER GEMAAKT

Dit is beslist niet het geval. Er bestaan verschillende materialen en verschillende productieprocessen. Daarom adviseren we altijd om langs te gaan bij je oogzorgspecialist. Die geeft je het beste advies zodat je de lens vindt die het beste bij jou past.

Problemen met contactlenzen oplossen: lenzen die zijn afgestemd op jouw situatie

RECENTE LENSINNOVATIE

contact-lens-innovations-water-gradient.png

MATERIAAL MET WATERGRADIËNTTECHNOLOGIE

DAILIES TOTAL1® beschikken over de nieuwste materiaalinnovatie voor contactlenzen. Lenzen met water gradiënt technologie bevatten een toenemend watergehalte van 33% tot meer dan 80% vanuit de kern, tot bijna 100% aan het uiterste oppervlak. Dus alles wat het oog van uw patiënt raakt, is een kussen van vocht1,2,3. Daarom voelt het alsof je ze helemaal niet draagt1,2,3.

 

Higher breathability

HOGE ZUURSTOFDOORLAATBAARHEID

Zuurstof is één van de belangrijkste factoren voor het welzijn van je ogen. Een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid stimuleert heldere, gezond uitziende ogen1,2,3,4.

 

 

'Doe er wat aan'

Sommige lensdragers lopen jarenlang rond met oogproblemen zonder er met hun oogzorgspecialist over te praten. Zorg dat jij niet tot deze groep behoort. Vraag je specialist om een oplossing. Matt geeft uitleg.

'Achteraf gezien heb ik te lang gewacht'

Soms moet je een aantal lenzen uitproberen om te ontdekken welke juist voor je is. Bij Amelie was het de derde keer raak.